

Als je van de Indiase keuken houd dan is het boek DE PLANTAARDIGE INDIASE KEUKEN zeker een aanrader.
Een van de recepten uit het boek is deze heerlijke Mix veg. Een recept die ik zeker vaker ga maken. HEERLIJK!!
Deze curry is goed voor 4 personen.
ingrediënten
- 200 gram wortel
- 250 gram bloemkool
- 80 gram sperziebonen
- 1 grote aardappel
- 1 grote (groene) paprika
- 1 grote rode ui
- 50 gram diepvries doperwten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl komijnzaad
- 1 el gember-knoflookpasta
- 0,5 tl kurkuma
- 0,5 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 0,5 tl garam masala
- 0,5 tl chilipoeder
- 1 hand cahewnoten
- 3 tomaten
- 1 tl zout
Bereiding
Week de cashewnoten in warm water.
Snijd vervolgens alle groenten: de wortel in halve ringen (of kwartjes) van 0,5 cm dik. de bloemkool in grove roosjes, bij de sperziebonen haal je de zijkanten eraf en snijd je ze vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm. Haal bij de aardappel de schil er af en snijd dan in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. De paprika en rode ui kun je gewoon fijn snijden.
Kook de aardappelen, bloemkoolroosjes, wortel en sperziebonen tot ze gaar zijn. Ondertussen kun je de 3 tomaten samen met de geweekte cashewnoten (zonder het water) pureren in een blender.
Verwarm 2 el zonnebloemolie in een wokpan. Voeg daarna 1 tl komijnzaad, de fijngesneden ui en 1 el gember-knoflookpasta toe. Bak op middelhoog vuur tot de ui glazig is geworden.
Daarna kun je de volgende kruiden toevoegen: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl komijnpoeder, 1 tl koriander, 0,5 tl garam masala en 0,5 tl chilipoeder. Roer door en na 1 minuut voeg je de gepureerde tomaat en cashewnoten toe, samen met 1 tl zout. Na 4 minuten kun je alle overige groenten toevoegen: wortel, bloemkool, aardappel, sperziebonen, (groene) paprika en doperwten. Bak nog zo'n 3 a 4 minuten en zat daarna het vuur uit.
Serveer met Indiaas brood naar keuze.
DE PLANTAARDIGE INDIASE KEUKEN
Amit & Danielle Choudhary
ISBN: 9789090362762
Prijs: € 26,95

Reactie plaatsen
Reacties