Vegan Chocoade-thahinbrownie

Gepubliceerd op 29 november 2022 om 17:03

Het boek TAHIN is hét vegan friendly kookboek voor de tahin lover. Met voor, hoofd en nagerechten , echt voor ieder wat wils en allemaal met tahin.

Deze chocolade tahinbrownies zijn echt een dikke vette aanrader. 

 

Dit recept is goed voor 20 stuks

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 350 g kristalsuiker
  • 65 g cacaopoeder
  • 5 g bakpoeder
  • 80 g maizena
  • 1/2 theel. zout
  • 100 ml water
  • 100 g tahin, plus extra
  • 50 g zwarte tahin
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 theel. vanille-extract  

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de bloem, kristalsuiker, cacao, bakpoeder, maizena en het zout door elkaar in een kom.

Meng in een andere kom het water met beide soorten tahin, zonnebloemolie en vanille-extract. Dit gaat een zeer stroperige massa worden. Geen zorgen, dat hoort erbij.

Meng de natte en droge ingrediënten door elkaar met een vrok.

Schep het deeg in een bakpapier beklede bakvorm van 24 x 24cm. 

Verdeel kleine toefjes tahin over het beslag en gebruik en gebruik een satéprikker om swirls te maken.

Bak de brownie in 30-35 minuten gaar. De brownie is dan echt klaar ook al lijkt hij nog zacht en een beetje wiebelig in het midden. Pas op met het voelen aan de brownie of hij gaar is, de tahin is heel heet en hier kun je je erg aan branden.

Haal de brownie uit de oven en laat hem volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en in stukken snijdt.

TIP Uiteraard kun je extra sesam of walnoten toevoegen aan dit recept. Dit is lekker als variatie en voor de structuur van de brownie, maar de zwarte tahin heeft eigenlijk al een heerlijke notensmaak. 

 

TAHIN

Esther Erwteman

Uitgever: fontaine uitgevers

ISBN: 9789464041200

Prijs: € 33,99

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.