KRUIDIGE AUBERGINEPIDE

Gepubliceerd op 5 juni 2020 om 21:22

Dit recept komt uit het boek “Rebels Lekker” van Niki Webster en laat zien dat vegan eten niet eentonig en saai hoeft te zijn. Het boek bevat ruim 100 verassende vegan recepten en ziet er ook nog eens super mooi uit. 


KRUIDIGE AUBERGINEPIDE voor 4 personen

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 400 g tarwebloem, plus extra om te bestuiven
  • 1/4 tl zeezoutvlokken
  • 1 tl instant gist
  • 1 tl suiker
  • 2 el olijfolie, plus extra voor het invetten
  • 320 ml lauw water

 

Voor de auberginevulling

  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 gerookte-paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 chilivlokken
  • 1 middelgrote aubergine, in blokjes van 1 cm
  • 3 tomaten, in stukjes
  • snuf gemalen sumak
  • flink handvol munt, grof gehakt (zelf heb ik peterselie gebruikt)

Bereiding

Maak eerst het deeg. Doe de bloem en zeezoutvlokken in een grote kom en meng goed.

 

Klop in een kleine de gist, suiker, olijfolie en het water door elkaar en laat 1 minuut staan tot het mengsel gaat schuimen.

 

Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en voeg geleidelijk het gistmengsel toe; gebruik je handen om er grofweg een deeg van te vormen. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed in een paar minuten tot een zacht en elastisch deeg. Leg het in een met olie ingevette kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 - 1,5 uur staan tot het deeg is verdubbeld van volume.

 

Maak de vulling terwijl het deeg rijst. Bak de ui in een grote pan met de olijfolie 10 minuten op een laag vuur. Voeg de knoflook eb specerijen toe en bak nog enkele minuten. Voeg de aubergine toe en roerbak 1 minuut, of iets langer, op laag vuur. Doe de tomaat erbij, leg het deksel op de pan en laat onder af en toe roeren 15 min stoven. Voeg dan het zout, de sumak en munt toe en roer. Haal van het vuur en zet opzij.

 

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet een grote bakplaat ligt in met olie.

Leg het deeg weer op een met bloem bestoven werkblad en kneed 1 minuut door om de lucht eruit te krijgen. Verdeel het deeg in kwarten en rol deze elk uit tot een lange, ovale vorm. Knijp beide uiteinden tot een punt, zodat er een bootvorm ontstaat. Schep wat auberginevulling in het midden deel van elke pide, maar laat rondom een rand van 1,5 centimeter vrij. Vouw de randjes van het deeg een stukje over de vulling.

 

Leg de pides voorzichtig op de ingevette bakplaat. Bak 15 minuten in de oven tot de korst gaar eb licht goudbruin is. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Serveer de pides met een topping van kokos-muntdip, pistachedukkah, granaatappel en muntblaadjes.
Zelf heb ik peterselie en een knoflooksausje gebruikt.

 

 

REBELS LEKKER 

Niki Webster
Uitgever: Becht

ISBN: 9789023016410
Prijs: € 25,99

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.