BIETEN-KANEELBROODJES

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 22:46

Dit recept van de BIETEN-KANEELBROODJES Komt uit het vegan friendly kookboek “Puur natuur Groenten”  en is voor 9 broodjes.

Ingrediënten 

  • 500 gram gekookte bieten, met sap
  • 1 banaan, gepureerd.
  • 1 peer, gewassen en in de schil gepureerd
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel greensweet-stevia sweet extra (zelf heb ik kokosbloesemruikers gebruikt)
  • 425 gran havermoutmeel (havermout in de blender tot meel vermalen)
  • warm water
  • 2 eetlepels kaneelpoeder

 

Voor de granietring (heb ik niet gedaan)

  • Erythritol suiker
  • kaneelpoeder

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

 

Snij de bieten in stukjes. Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en voeg steeds beetje water toe tot er een goed opschepbare massa ontstaat.


Schep grote bergjes op de bakplaat. Bestrooi de broodjes met kaneelpoeder en erythritol suiker.


Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, Blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 


PUUR NATUUR GROENTE

Monique Van der Vloed

Uitgever: Uitgeverij Passie
ISBN: 9789492847034
Prijs: € 20,95

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.