Home » Vegan Kookboeken » MALAI KARI MET POMPOEN

MALAI KARI MET POMPOEN

Gepubliceerd op 25 april 2020 om 14:39

Het vegan friendly kookboek "AZIË" van Meera Sodha, met een prachtige kleurrijke kaft, staat vol met lekkere recepten van Bangalore tot Beijing, dus houd je van de Aziatische keuken dan is dit boek zeker een aanrader. Er staan veel vegan of met vegan optie recepten in en met een beetje creativiteit zijn de andere wel vegan te maken. 

 

MALAI KARI MET POMPOEN voor 4 personen

Ingrediënten

  • pompoen van 1,2 kg
  • raapzaadolie
  • zout
  • 2 grote rode uien, fijngesneden
  • 2 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 ml tomatenpassata
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 3/4 tl kaneelpoeder
  • 1 3/4 tl chilipoeder
  • 1 1/2 tl garam masala
  • 1 tl fijne kristal suiker
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • naar keuze: geroosterde amandelschaafsel of verse koriander

Bereiding 

Verhit de oven tot 200 graden en bekleed een bakplaat(en) met bakpapier.

 

Snijd de pompoen ongeschild doormidden, verwijderen de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in halvemaantjes, niet meer dan 2 cm breed. Besprenkel ze met olie, bestrooi ze royaal met zout en verdeel ze in een enkele laag over bakplaat(en). Zet de pompoen 30 tot 40 minuten in de oven en keer de parten halverwege de tijd tot het vruchtvlees gaar is en de randen licht geblakerd zijn.

 

Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan op halfhoog vuur en voeg de uien toe. Bak ze tot ze heel gaar zijn en doe de gember en knoflook erbij. laat ze 3 tot 4 minuten smoren, voeg de tomaten toe en laat de saus nog 6 minuten zachtjes koken tot hij gebonden is en op een pasta lijkt. Voeg 1 1/2 tl zout , de specerijen en de suiker toe, roer alles door elkaar en giet de kokosmelk erbij. Roer nogmaals en verhit de saus tot hij dik is en borrelt. Proef, knijp en een beetje limoensap over uit en proef nogmaals, doe er naar smaak zout, extra suiker of limoensap bij.

 

Giet voor het serveren op elk bord wat saus en shik er wat parten pompoen op. Bestrooi ze naar smaak met geroosterde amandelen of verse koriander en serveer en naanbrood of rijst bij.

 

 

AZIË

Meera Sodha

Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059569775
Prijs: € 32,00


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.