
Deze heerlijke dip/smeersel komt uit het leuke kookboekje “Hemelse hummus” van Dunja Gulin. Het boekje staat vol met leuke receptjes van een klassieke hummus tot Caribische hummus (met ananas) en zelf gefrituurde hummushapjes of een hummuspizza. Een aanrader dus voor de echte hummus lover.
CASHEWNOTEN - AVOCADOHUMMUS voor 2 personen
Ingrediënten
- 70 gr cashewnoten , plus extra, grof gehakt, als garnering
- 130 gr rijpe avocado, pit verwijdert, gepeld
- 1/2 ui, gesnipperd
- sap van 1/2 citroen
- 2 el geroosterd sesamzaad of 1 el tahin
- 1/2 tl zout, plus een snufje voor het weken van de cashewnoten
- versgemalen zwarte peper
- knoflookbieslook, als garnering (optioneel)
Bereiding
Schenk koud water over de cashewnoten, voeg een snufje zout toe en laat ze een paar uur of een nacht weken.
Spoel de cashewnoten af en laat ze goed uitlekken. Doe alle ingrediënten voor de dip en een blender of foodprocessor en pureer 1 minuut tot je een gladde, romige pasta hebt.
Dien meteen op, met flink wat gemalen zwarte peper erover, op geroosterd zuurdesembrood of met pitabroodjes. Garneer met de grof gehakte cashewnoten en eventueel de knoflookbieslook.
Restjes van deze hummus kun afgedekt in de koelkast bewaren. Bovenop zal de dip verkleuren, dus roer voor gebruik even door.
Dunja Gulin
Uitgever: Becht
ISBN: 9789023016458
Prijs: € 10,99

Reactie plaatsen
Reacties