

Deze heerlijke tofu pannenkoekjes komen uit het kookboek GROENE TOFU van Amelia Wasiliev.
Het is een leuk vegan friendly kookboekje met tofu in de hoofdrol.
Dit boekje bevat niet alleen recepten met tofu als hoofdgerecht, maar ook tofu-ontbijtjes en –desserts: meer dan 65 eiwitrijke tofurecepten zonder vlees of vis voor ontbijtjes, bij- en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.
Wil je vaker tofu verwerken in je maaltijden dan is dit zeker een leuk boekje.
Helaas zijn niet alle recepten vegan, maar de meeste niet vegan recepten zijn wel makkelijk aan te passen naar een vegan variant.
Dit recept is voor 2 personen
Ingrediënten
- 220 ml kokosmelk
- 150 gram zijdentofu
- 130 gram zelfrijzende bakmeel
- 1 theelepel vanille-extract
- snuifje zout
- 1/2 eetlepel plantaardige olie
Bereiding
Meng de tofu, vanille en melk in de blender tot een glad mengsel. Zeef de bloem in een komen doe het zout erbij. Giet het vloeibare mengsel bij de bloem en meng goed door elkaar. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Schenk steeds ongeveer 60 ml van het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2 minuten per kant. Je ziet aan de kleine luchtbelletjes aan de bovenkant of het pannenkoekje omgedraaid kan worden. Herhaal dit tot het beslag op is. Schenk er wat ahornsiroop overheen als je het serveert.
Amelia Wasiliev
Uitgever: Citrus
ISBN: 9789462263413
Prijs: € 14,95

Reactie plaatsen
Reacties