Home » Vegan Kookboeken » Bloemkoolbeignets

Bloemkoolbeignets

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 om 11:21

Als je dol bent op de vegan Chinese keuken, dan is het vegan friendly kookboek CHINESE TAKEAWAY VEGGIE van Kwoklyn Wan zeker een aanrader. Het boek staat vol met Chinese klassiekers.   

De BLOEMKOOLBEIGNETS uit dit kookboek zijn heel lekker als voorgerechtje. Dit recept is voor 4 personen.

 

ingrediënten *

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 1 grote courgette, in blokjes
  • 60 gram bloem
  • 125 gram gladgepureerde zijdentofu
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el geraspte verse gemberwortel
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl witte peper
  • 3 el fijngesneden lente-ui
  • 2 el olie

 

Bereiding

 

Breng een grote pan met water aan de de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook in ongeveer 2 tot 3 minuten gaar. Giet af en snijd de roosjes in kleinere stukjes.

 

Meng in een grote kom de bloemkool en courgette met de bloem de tofu, de knoflook, de gember, het vijfkruidenpoeder, het zout, de peper en de lente-ui. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoogvuur. Schep een paar lepels van het bloemkoolmengsel in de hete olie en zorg ervoor dat je er genoeg ruimte tussen laat omdat de beignets zullen uitlopen. Bak 2 tot 3 minuten aan beide kanten, tot ze gaar, krokant en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm.

 


* Zoals het hier boven beschreven is hoe het in het kookboek staat. Ik heb dus een grote bloemkool en courgette gebruikt (maar ja wat is groot? )
Tijdens het mengen kwam ik er achter dat het veel te droog bleek en dus niet mogelijk was om er beignets van te bakken. Ik heb dus nog veel meer zijdentofu (300 gram in totaal gebruikt) en bloem (op gevoel) toegevoegd. Het bleek nog iets te droog te zijn, dus nog een flinke scheut kookroom toegevoegd. 
De smaak is super lekker, maar als je dit wil gaan maken kies dan niet de grootste bloemkool en courgette uit of begin met een deel te mengen ipv alles in een keer. 

 

CHINESE TAKEAWAY VEGGIE 

Kwoklyn Wan

Uitgever: Good Cook

ISBN: 9789461432360

Prijs: € 20.95

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.