Mediterrane briam

Gepubliceerd op 6 september 2020 om 18:11

Dit recept van de Mediterrane briam komt uit het kookboek 5 INGREDIËNTEN VEGAN van Katy Beskow.

Een vegan kookboek waar, zo als de titel van het boek al verklapt, alle recepten uit maar 5 ingrediënten bestaan (peper, zout, olie om te bakken niet meegerekend). Super handig als je van lekker en simpele recepten houd zonder een waslijst aan ingrediënten waar je eerst bij 3 winkels langs moet voor je kan beginnen koken. Ideaal dus na een lange dag werken. En als je lekker creatief wil zijn kan je natuurlijk altijd nog extra ingrediënten toevoegen natuurlijk. 

Dit recept is voor 4 personen. 

 

Ingrediënten

  • 4 kruimige aardappels, geschild en in dikke (ronde) plakken.
  • 2 grote courgettes, in dikke (ronde) plakken.
  • 1 grote rode ui, in plakken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 500 g gekruide passata
  • flinke snuf zeezout en zwarte peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 graden

 

Verdeel de aardappels, courgettes en rode ui - om en om, en rechtop - over een ovenschaal (zoals afgebeeld op de foto). Bestrooi alles met de oregano en schenk de passata erover. Dek het geheel losjes af met aluminiumfolie en zet het vervolgens 1 uur in de oven.

 

Haal het gerecht uit de oven en verwijder de folie voorzichtig. Zet het nog 15 minuten in de oven, tot de bovenkant een beetje knapperig is. Breng tot slot op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper. 

 

Varieer en vervang de courgette in dit recept ook eens door plakjes aubergine. 

Zelf heb ik net voor serveren van de briam nog vegan feta en peterselie toegevoegd.

 

 

5 INGREDIËNTEN VEGAN 

Katy Beskow

Uitgever: Becht

ISBN: 9789023016472

Prijs: € 22,99

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.