


Deze heerlijke vegan gevulde aardappelkoekjes komen uit het fantastische kleurrijke vegan kookboek VEGAN SOUL FOOD van Jason Tjon Affe.
Zowel de koekjes als het boek zijn echt een aanrader!
Dit recept is voor 12 a 14 koekjes
Ingrediënten
VOOR DE VULLING:
- 1 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 250 g champignons, fijngehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- peper en zout
VOOR DE AARDAPPELKOEKJES:
- 1 kg kruimige aardappels, geschild
- 3 el edelgist
- 10 g bieslook, gehakt
- 1/2 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl uienpoeder
- 80 g kleefrijst
- 1 tl gemalen kurkuma
- 40 g tapiocameel
- zonnebleomolie
Bereiding
VULLING
Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan, voeg dan de knoflook, chilipeper en champignons toe. Bak 8 minuten tot het meeste vacht uit de champignons is verdampt.
Voeg de komijn, oregano en Chinees vijfkruidenpoeder toe, breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
AARDAPPELKOEKJES:
Kook de aardappelen 15 minuten, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Giet af en laat 2 - 3 minute afkoelen.
Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Meng de edelgistvlokken, bieslook, zwarte peper, uienpoeder, het kleefrijstmeel, de kurkuma en het tapiocameel erdoor.
Maak je handen een beetje nat met olie of water en neem telkens 4 eetlepels van het aardappeldeeg. Maak er een bolletje van, duw hier een holletje in en schep er een lepel van de vulling in. Vouw goed dicht en druk voorzichtig plat tot een burger.
Verhit 0,5 centimeter olie in een pan op middelhoogvuur. Bak de aardappelkoekjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Serveer de aardappelkoekjes als snack, bijgerecht of met een sausje zoals een miso-bramensaus, hete pindasaus of knoflooksausje (zo als op mijn foto)
Jason Tjon Affo
Uitgever: Becht
ISBN: 9789023016519
Prijs: € 22,99

Reactie plaatsen
Reacties