

Het kookboek VEGAN EAST van Milou van der Will staat vol met heerlijke plantaardige recepten uit de Oosterse keuken. Voor de liefhebber van de Oosterse keuken is dit boek dus zeker een aanrader. Naast alle heerlijke recepten is dit boek ook nog eens prachtig geïllustreerd.
Dit recept is voor 1 grote pannenkoek
Ingrediënten
- 225 gr aardappel (schoon gewicht), in stukken
- 1 sjalotje, grof gesneden
- 1,5 tl zout
- 2 lente-ui, in dunne ringetjes + extra, ter garnering
- 100 gr mais uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1tl cayennepeper
- 2 knoflooktenen, gepeld
- 50 gr kikkererwtenmeel
- 3 el arachideolie
- sojasaus, om erbij te serveren
Bereiding
Pureer de aardappel met de sjalot en 1 theelepel zout in een keukenmachine. Hevel over in een schaal. Voeg lente-ui, mais, cayennepeper, knoflook en nog eens 1/2 theelepel zout toe. Meng, voeg het kikkererwtenmeel toe en meng tot een samenhangend beslag.
Verhit de olie in een koekenpan en doe het beslag in de pan. Bak ongeveer 5 minuten aan een kant. Let op dat-iemand niet aanbrandt. Probeer, zodra het kan de pannenkoek in beweging te houden.
Draai de pannenkoek om. Dit doe je niet met een spatel. Dan breekt - ie namelijk. Draai ‘m als een professionele chef du pannenkoek met een zwieper de lucht, of met een tweede pan die je op de eerste legt en daarna omdraait.
Zelf heb ik 4 kleine pannenkoeken gemaakt ipv 1 grote, dan zijn ze wel makkelijk met een spatel te draaien.
Bak nog eens 5 minuten. Als hij lichtbruin kleurt en krokant van structuur is, is de pannenkoek klaar.
Serveer in punten. garneer met een fijngesneden lente - uitje en de lekkerste sojasaus die je in huis hebt.
Milou van der Will
Uitgever: Good Cook
ISBN: 9789461432391
Prijs: € 25,95

Reactie plaatsen
Reacties