

Deze frittata di pasta (pastaomelet) komt uit het vegan kookboek VEGANISTA van Luna Trapani. In het boek staat het bij de voorgerechten, maar dit kan ook makkelijk als lunch met wat sla. Lekker!
Dit mooie kookboek bevat 60 heerlijke Italiaanse gerechten. Dus ja!! Deze is zeker voor de Italian vegan food lover.
Dit recept is goed 6 - 7 personen
Ingrediënten
- 250 gr pasta
- 500 gr stevige tofoe
- 1/2 tl nootmuskaat
- 4 el edelgist
- 500 gr tomatensaus
- 12 gr verse basilicum
- zout, naar smaak
- zwarte peper, naar smaak
Bereiding
kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de tofoe, nootmuskaat, edelgistvlokken en maïzena is een blender of keukenmachine. Laat draaien tot een glad en romig mengsel.
Hussel de gekookte pasta, tomatensaus en het basilicum in een kom door elkaar. Voeg het tofoemengsel toe en breng het geheel op smaak met zout en zwarte peper.
Vet een ronde taartvorm met losse bodem met een beetje olijfolie in. Schep het pastamengsel erin en strijk de bovenkant met een lepel glad. Zet de vorm 30-40 min. in de oven of totdat de bovenkant krokant is en stevig aanvoelt.
Laat helemaal afkoelen voordat je de pastaomelet in stukken snijd.
Luna Trapani
Uitgever: Terra
ISBN: 9789089898463
Prijs: € 25,99

Reactie plaatsen
Reacties