Frittata di pasta

Gepubliceerd op 13 december 2020 om 15:09

Deze frittata di pasta (pastaomelet) komt uit het vegan kookboek VEGANISTA van Luna Trapani. In het boek staat het bij de voorgerechten, maar dit kan ook makkelijk als lunch met wat sla. Lekker!

Dit mooie kookboek bevat 60 heerlijke Italiaanse gerechten. Dus ja!! Deze is zeker voor de Italian vegan food lover. 

 

 

Dit recept is goed 6 - 7 personen

 

Ingrediënten

  • 250 gr pasta
  • 500 gr stevige tofoe
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 4 el edelgist
  • 500 gr tomatensaus
  • 12 gr verse basilicum
  • zout, naar smaak
  • zwarte peper, naar smaak

 

Bereiding

kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Doe de tofoe, nootmuskaat, edelgistvlokken en maïzena is een blender of keukenmachine. Laat draaien tot een glad en romig mengsel.

 

Hussel de gekookte pasta, tomatensaus en het basilicum in een kom door elkaar. Voeg het tofoemengsel toe en breng het geheel op smaak met zout en zwarte peper. 

Vet een ronde taartvorm met losse bodem met een beetje olijfolie in. Schep het pastamengsel erin en strijk de bovenkant met een lepel glad. Zet de vorm 30-40 min. in de oven of totdat de bovenkant krokant is en stevig aanvoelt.

 

Laat helemaal afkoelen voordat je de pastaomelet in stukken snijd.

 

VEGANISTA

Luna Trapani

Uitgever: Terra

ISBN: 9789089898463

Prijs: € 25,99

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.