Home » Vegan Kookboeken » Walnoot-koffie cake

Walnoot-koffie cake

Gepubliceerd op 2 maart 2021 om 17:32

Het vegan kookboek SMAAK van Walter Marskamp staat vol met op een hoger niveau klaargemaakte vegan gerechten.

Het is een prachtig boek met prachtige foto's (ja je krijgt echt honger van naar de foto's te kijken), maar wel een boek voor de meer ervaren hobby kok.

Belangrijk dat je alles goed doorleest voor je begint met koken want voor sommige recepten (of onderdelen van het recept)  hebben soms uren of dagen nodig voor het af is.

 

Hou je van uitgebreid koken en indruk maken met je kookkusten... Dan is SMAAK zeker een aanrader.

 

 

Ook deze heerlijke cake komt uit dit boek (een van de eenvoudigere recepten) 

 

Ingrediënten 

  • 50 ml sinaasappelsap *
  • 50 g zonnebloemolie
  • 50 g kokosolie
  • 125 g amandelmelk
  • 50 ml koffie
  • 125 g suiker
  • 100 g glutenvrije bloem
  • 100 g glutenvrije bakmeel
  • 1,5 g baksoda
  • 1,5 g bakpoeder
  • 50 g walnoten, fijngemalen
  • 50 g walnoten, fijngesneden
  • 25 g instantkoffie

* in het kookboek staat 500ml maar dat is een foutje

Bereiding

Verwarm de oven op 175 °C. Vet 4 ronde bakvormpjes * van 10 cm doorsnede in met boter of olie.

Doe alle natte ingrediënten in een kom en alle droge ingrediënten in een andere kom.

Mix de natte ingrediënten zachtjes met de garde van een handmixer of staafmixer.

Voeg langzaam de droge ingrediënten toe en meng tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over de bakvormpjes en bak op de cakes in de oven in 30 - 35 min. gaar.

De cakes zijn klaar als een prikker die je in het midden steekt er weer schoon en droog uit komt.

 

* Zelf heb ik er een grote cake van gemaakt in een gewone cake vorm net zo als op de foto in het boek zelf. Dan moet de cake iets langer in de oven, tot de prikker er ook droog en schoon uit komt.

 

SMAAK

Walter Marskamp

Uitgever: Terra

ISBN: 9789089898487

Prijs: € 34,99

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Maaike
7 maanden geleden

Dat boek zag er mooi uit, mooie foto's ook. Goed dat je zegt dat het voor ervaren koks is en dat je goed alles van te voren moet lezen om het te laten slagen.

Vegan Foodie Amy
6 maanden geleden

Ja het boek ziet er idd prachtig uit :)