Quinoabrood

Gepubliceerd op 15 april 2021 om 18:01

Dit quinoabrood komt uit het vegan kookboek DELICIOUSLY ELLA SNEL EN MAKKELIJK van Ella Mills.

Een kookboek met meer dan 100 vegan recepten die binnen de 10 tot 20 minuten op tafel staan (super handig!)  of recepten die je in grotere hoeveelheden kan koken en dus makkelijk voorruit kan maken. 
Net als dit heerlijk brood! Echt een aanrader!

 

Ingrediënten  

  • 100 g quinoa ( wit of driekleurig)
  • 2 el chiazaad
  • 200 g havervlokken
  • 100 g amandelmeel
  • 4 el olijfolie
  • 350 ml amandelmelk
  • 4 el tahin
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 tl bakboeder
  • 1 tl zuiveringszout ( natriumbicarbonaat)
  • 60 g pompoenpitten, plus een kleine handvol voor erover
  • zout 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 195 °C . Bekleed een broodblik van 23 x 13 cm met bakpapier.

 

Doe de quinoa in een pan met 400 ml kokend water en kook tot het water is geabsorbeerd en de quinoa luchtig is - dat duurt 10 - 12 minuten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

 

Doe terwijl de quinoa kookt het chiazaad in een kommetje met 3 eetlepels water en roer af en toe tot zich na circa 10 minuten een dik, geleiachtig mengsel vormt.

 

Doe de havervlokken in de keukenmachine en maal ze op de pulsstand tot een grof meel - het moet nog een beetje textuur hebben, maar er mogen geen vlokken meer in zitten. Voeg het amandelmeel, de olijfolie, amandelmelk, tahin, ahaornsiroop, appelciderazijn, het bakpoeder, zuiveringszout en een snufje zout toe en maal tot een samenhangend mengsel.

 

Schep dit mengsel in een kom. Roer de quinoa, de chiazaadgelei en de pompoenpitten erdoor. Meng goed.

 

Schep het brooddeeg in het beklede broodblik, strooi de extra pompoenpitten erover en zet het 90 minuten in de oven, of tot het brood gaar is; je kunt dat controleren door er een mes in te steken  - dat moet er droog uitkomen.

 

Haal het brood als het gaar is uit de oven en laat het minstens 1 uur afkoelen in de vorm. Het brood hardt nog verder uit, dus het is echt belangrijk om het even met rust te laten - hoe langer je dat doet, hoe makkelijker het snijdt. In een luchtdichte broodtrommel is het brood 1 week houdbaar op kamertemperatuur.

 

 

DELLICIOUSLY ELLA SNEL & MAKKELIJK

Ella Mills

Uitgever: Kosmos

ISBN: 9789021579870
Prijs: € 24,99

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.