Smoky black bean burgers

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 15:17

Zelf vegan burgers maken is super lekker, makkelijk en leuk om te doen.
In het vegan kookboek GEWOON VEGAN 2 staan heerlijke SMOKY BLACK BEAN BURGER die echt een aanrader zijn maken.

Gewoon vegan 2 is net zo als deel 1 weer een heel mooi vegan boek vol heerlijke en makkelijke recepten. En weer duidelijk te zien welke recepten kids proof zijn, dus echt weer een boek voor het hele gezin. 

 

Dit recept is goed voor 4-5 burgers

Ingrediënten 

  • 1 rode ui en 1 witte ui, in ringen
  • 2 aardappels, in kleine blokjes
  • 1⁄2 groene paprika, in kleine blokjes
  • 3 tl gehakte chipotle in adobosaus, of 2 hele chipotlepepers,fijngehakt, met wat saus
  • 1⁄2 tl gedroogde tijm
  • 1⁄2 tl gedroogde salie
  • 250 g (1 blik van 400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el blackstrap molasses (of gebruik stroop)
  • 1 handje vegan kaasrasp (optioneel)
  • ca. 30 g (1⁄2 cup) panko
  • 1 tl sojasaus
  • versgemalen verse peper
  • tarwebloem
  • vegan cheddar (optioneel)
  • 4-5 vegan hamburgerbroodjes
    of andere vegan broodjes
  • olijfolie

 

Bereiding

Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de uiringen zo’n 15 minuten totdat ze helemaal zacht zijn, ze mogen zeker wat bruinen.

Verhit intussen een beetje olie in een andere koekenpan en bak de aardappels een paar minuten. Voeg de ui, groene paprika, chipotle, sojasaus, een beetje peper en de gedroogde kruiden toe en bak alles rustig tot de aardappel gaar is (zo’n 20 minuten). Zorg dat het niet te bruin wordt.

Schep alles in een kom en laat afkoelen.

Doe de bonen, molasses en kaasrasp (als je die gebruikt) bij het mengsel en stamp met een pureestamper of gewoon met je handen.

Voeg beetje bij beetje panko toe tot het een stevige massa is. Zet het eventueel even in de koelkast om wat op te stijven.

Vorm burgers. Maak ze niet te dik, je kunt er zo’n vier à vijf maken. Haal ze door wat bloem en bak ze in een beetje olie, 5 minuten per kant. Je kunt er eventueel ook een plakje vegan cheddar op laten smelten als je dat lekker vindt: bak eerst de ene kant, draai burgers om, leg plakjes vegan cheddar op de burger en doe een paar minuten de deksel op de pan totdat de kaas gesmolten is.

Bouw je hamburger met een broodje en toppings naar keuze en serveer met een grote salade, maiskolven en/of frietjes.

 

 

GEWOON VEGAN 2

Alexandra Penrhyn Lowe 

Uitgever: Spectrum 

ISBN: 9789000379132

Prijs: € 21,99

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.