Home » Vegan Recepten » Bladerdeeg gehakt rolletjes

Bladerdeeg gehakt rolletjes

Gepubliceerd op 17 juni 2020 om 23:06

Deze vegan bladerdeeg gehakt rolletjes zijn heerlijk als lunch met een gemende salade, maar ze kunnen ook zeker als voorgerecht, bijgerecht of diner worden gegeten. 

Dit recept is goed voor 9 rolletjes.

 

Ingrediënten 

  • 1 el olie om alles in te bakken.
  • 1 sjalotje 
  • 100 gr champignons
  • 80 gr punt paprika
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 pakje pulled oats tomaat (zorg dat het allemaal kleine stukjes zijn)
  • 1 el verse bieslook fijn gesneden
  • 1 el verse peterselie fijn gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • 1 klein blikje tomaten puree (70gr)
  • 50 ml water
  • 1 rol vegan bladerdeeg
  • 50 gr vegan feta
  • 50 gr vegan geraspte kaas
  • scheutje sojamelk

 

Bereiding

Snij de sjalot, champignons en paprika in hele kleine stukjes.


Bak de sjalot 5 minuten, voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg nu de paprika toe en bak even mee en voeg dan de knoflook toe. Bak alles nog een 10 minuten. Blijf goed roeren.

 

Voeg de tijm, rozemarijn en de pulled oats toe. Meng goed en bak een aantal minuten mee. Voeg vervolgens de versre bieslook, peterselie, peper en zout toe en meng. Voeg dan de tomaten puree en het water toe. Zorg dat alles goed gemengd is en bak alles nog een paar minuten. Zet het mengsel aan de kant en laat afkoelen.

 

Als het mengsel goed is afgekoeld kan je de rol bladerdeeg uit de koelkast halen (doe dit niet te vroeg want dan gaat alles aan het bakpapier plakken tijdens het oprollen)
Verwarm de oven voor op 200 graden. En zet een bakplaat met bakpapier klaar.

 

Rol de rol bladerdeeg voorzichtig open en verdeel het mengsel over de plak bladerdeeg. Verdeel nu de feta en geraspte kaas over het mengsel en rol de plak op. Snij de grote rol in stukken en leg de rolletjes plat op de bakplaat. Vorm indien nodig een beetje bij. Strijk de rolletjes in met de sojamelk.

 

Bak de rolletjes 20 a 30 minuten in de oven.

 

Serveer warm bij een heerlijke gemengde salade.

 

Een lepel vegan crème fraiche op de warme rolletjes is ook zeker een aanrader! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mariëlle
een jaar geleden

Wat is dit smullen zeg!! Zelfs mijn 2 dochters hebben zitten smikkelen, en die zijn niet zo makkelijk met eten. Lekker met salade en wat gebakken aardappeltjes, het was heerlijk!