Chocolade speculoos koeken

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 om 15:50

Deze koeken heb ik gemaakt met de naturel pannenkoekmix van Panash, want met deze mixen kan je veel meer dan alleen maar pannenkoeken maken. Zie de site van Panash voor meer info over deze en hun andere heerlijke pannenkoekmixen.

 

Dit recept is goed voor 8 koeken

 

ingrediënten

  • 200 gram Panash Naturel pannenkoekmix
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram riet suiker
  • 50 gram pure chocolade, fijgehakt
  • 100 gram vloeibare bakboter (ik heb die van The Flower Farm gebruikt)
  • 1/2 tl baksoda 
  • 1/2 tl appelazijn
  • 65 gram speculoos koekjes
  • 2,5 el kookroom
  • klein snuifje zout (er zit ook al zout in de pannenkoekmix)

 

Bereiding

Meng de naturel pannenkoekmix, de bakpoeder, de rietsuiker, zout  en de chocolade samen in een grote kom. Voeg de vloeibare bakboter toe en meng alles goed.

 

Meng de baksoda en appelazijn in een klein glaasje/bakje. Dit gaat schuimen. Voeg het dan toe aan het deeg en meng goed.

 

Zet het koekjes deeg even opzij.

Doe de speculoos koekjes samen met de kookroom in een blender en hak alles fijn tot je een mooie pasta hebt.

Verdeel het deeg in 8 ballen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Maak in elke bal een kuil met een theelepeltje en vul die op met het speculoos mengsel. Vouw elke bal terug dicht en duw een beetje plat. Het is niet erg als er een beetje speculoos mengsel uitloopt. 

Zet de koeken in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 15 minuten.

Laat de koeken afkoelen. Maar als ze nog een beetje warm zijn zijn ze natuurlijk ook heel lekker. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.