Dubbele chocolade koekjes

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 om 17:51

Ook deze koekjes heb ik gemaakt met de pannenkoekenmixer van Panash.

 

Dit recept is goed voor een 24 tal koekjes.

Ingrediënten

Voor het witte beslag

  • 150 gram Naturel pannenkoekenmix  
  • 85 gram vloeibare bakboter (The Flower Farm)
  • 40 gram riet suiker
  • 30 gram vegan pure chocolade, fijngehakt

 

Voor het bruine beslag

  • 150 gram cacao pannenkoekenmix 
  • 85 gram vloeibare bakboter ( The Flower Farm)
  • 40 gram riet suiker
  • 30 gram vegan witte chocolade, fijngehakt

 

Bereiding

meng alle ingrediënten voor het witte en bruine beslag in 2 aparte kommen. Meng/kneed goed zodat je twee mooie ballen deeg krijgt. Verdeel elke bal in 2 kleinere.

Neem nu van elke kleur 1 bal en rol van beide een worst die je vervolgens in elkaar vlecht en weer beetje naar elkaar toedrukt tot een kleine compacte worst hebt (zie foto) waar je later ongeveer 12 plakjes koekjes van kan snijden. Verpak de worst in plasticfolie en leg voor minimaal een anderhalf uur in de koelkas. Doe met de 2 andere ballen deeg het zelfde. 

Haal na ruim anderhalf uur de deeg worsten uit de koelkast en snij er per worst ongeveer 12 koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat (misschien in 2 rondes) en zet ze voor 12 a 15 minuten in een voorverwarmende oven van 180 graden. 

Laat de koeken afkoelen. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.