Vegan fondue

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 17:53

Deze heerlijke vegan fondue is geen eigen recept, maar is een recept van Kee Terpstra de vegan kok bij de Groene Stoel in Groningen.

Echt een aanrader, dus ik ben heel blij dat ik deze met jullie mag delen.

Dit recept is goed voor 3 a 4 personen.

Ingrediënten

  • 200 gr cashewnoten
  • 1 blik van 400 gr kikkererwten
  • 75 gr vegan roomboter
  • 2 sjalotten
  • 1 bol knoflook
  • 2 el citroensap
  • 5 el edelgistvlokken
  • 1 el kurkuma
  • 250 ml vegan witte wijn
  • snufje peper, zout en nootmuskaat
  • 150 ml ongezoete sojamelk
  • 2 el grove mosterd

 

Bereiding 

Laat de cashewnoten en de kikkererwten een half uurtje pruttelen in water met wat zout en citroensap.

 

Pof een bol knoflook in zijn geheel in de oven, 20 minuten op 200 graden.

 

Fruit ondertussen de sjalotten op laag vuur in de roomboter, met de deksel op de pan.

 

Pureer in de keukenmachine alle ingrediënten, behalve de mosterd tot een glad geheel.

 

Roer als laatste de grove mosterd door de fondue zodat de mosterdzaadjes mooi heel blijven. En warm op.

 

Voeg eventueel wat extra water of soja melk toe tot je de gewenste dikte hebt.

 

Proef en breng indien nodig extra op smaak peper, zout en nootmuskaat. En voor extra pit een beetje extra mosterd.

Serveer de fondue warm met brood en groenten naar keuze. Gebakken aardappeltjes zijn ook zeker lekker er bij.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.