Easy peasy vegan hapjes

Gepubliceerd op 16 maart 2021 om 15:24

Deze kazige vegan bladerdeeg hapjes heb ik gemaakt met de PEAS MAKER stukjes en zijn echt het perfecte hapje voor op de borrelplank. Maar is ook heerlijk als snackje tussendoor.


Dit recept is voor 10 hapjes

Ingrediënten 

  • 20 gr Peas Maker stukjes in 
  • 120 gr oesterzwammen in dunne reepje gescheurd
  • 1 teen knoflook fijn gehakt of geperst
  • 2 el vegan kruiden kaas  (Ik heb deze Creamy Sheese gebruikt) 
  • 2 el vegan kookroom
  • olie
  • snufje peper en zout
  • 5 plakjes vegan bladerdeeg ( Ik heb die van Koopmans gebruikt)
  • Scheutje sojamelk

Bereiding 

Haal het bladerdeeg uit de vriezer zodat die alvast wat kan ontdooien.

Doe de Peas Maker stukjes in heet water voor ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn. Scheur vervolgens alles in kleine stukjes/reepjes.

Bak de oesterzwammen in een beetje olie en voeg na ongeveer 5 minuten en Peas Maker stukjes en de knoflook toe en bak 5 minuten mee. breng op smaak met een snufje peper en zout. 
Meng hier de vegan kruidenkaas en vegan kookroom doorheen.

Snij de bladerdeeg plakjes in 2 en verdeel het mengsel over de 10 stukjes bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randjes aan met een vork en alle hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Bestrijk alle hapjes met wat sojamelk en bak in 15 a 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 210 °C

 

Laat ze een paar minuten afkoelen voor je er je tanden in zet.

Eet smakelijk!! 💚   

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.