Pasta met creamy paddenstoelen

Gepubliceerd op 20 februari 2022 om 20:27

Deze vegan pasta met creamy paddenstoelen is super lekker. Echt een aanrader, zeker als je een paddenstoelen lover bent net als ik. En de Gondino kaas maakt het echt af. Het is een van mijn favoriete vegan kazen.  

 

Dit recept is voor 3 a 4 personen 

Ingrediënten 

  • 250 gr linguine-lemon
  • Olie
  • 2 rode uien
  • 8 tenen knoflook, in plakjes
  • 200 gr oesterzwammen
  • 200 gr champignons 
  • 150 gr shiitake 
  • 100 gr baby spinazie
  • 150 gr snoeptomaatjes
  • Peper en zout
  • 10 gr peterselie + extra 
  • 400 ml soja kookroom
  • Lemon peper
  • Gondino classic kaas

 

Bereiding 

Kook de pasta tijdens het maken van de saus.

Bak de rode ui in een beetje olie. Snij ondertussen de oesterzwammen, champignons en shiitake in kleine stukken en bak 5 minuten mee. Voeg de knoflook, een snuf peper en zout toe. Meng alles goed en bak 5 minuten mee.

Voeg de snoeptomaatjes toe en bak 5 minuten mee.

Meng de baby spinazie onder het paddenstoelen mengsel.

Als de spinazie goed geslonken is voeg dan een snuf lemon peper, peterselie en room toe. Meng goed en laat paar minuten op laag vuur lichtjes pruttelen (niet koken).

verdeel de pasta en creamy padenstoelen over de borden en werk af met geraspte Gondino kaas en peterselie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.