Courgettequiche met kaas en bieslook

Gepubliceerd op 5 april 2022 om 10:58

Het recept van deze courgettequiche met kaas en bieslook komt uit de Paas Allerhande 2022 en is helaas niet vegan, maar is natuurlijk heel makkelijk vegan te maken.

 

Want... All you eat i can eat vegan!!

In samenwerking met De Vegetariërsbond laten we dit dan ook weer zien met dit mooie e-book VEGAN ALLERHANDIG met 14 heerlijke Paasrecepten. 


Het veganizen van deze heerlijk quiche voor de Vegan Paas  Allerhande heb ik gedaan als vrijwilliger voor Animal Save Nederland.

 

 

De vegan courgettequiche is goed voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 courgettes
  • 5 g rozemarijn
  • 8½ gr bieslook
  • 3 el olijfolie mild
  • 1 el paneermeel
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 65 g kikkererwtenmeel
  • 400 g Aplro kwark ongezoet
  • 125 g vegan geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak

 

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.

Vet de springvorm (Ø 24 cm) in met 1 el olie. Rol de plakjes deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en bekleed de springvorm (of verdeel de plakjes over de bakvorm zodat alles bedekt is). Hou een opstaande rand van 3 cm en snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.

Rasp de tenen knoflook en snipper de ui. Klop het kikkererwtenmeel samen met de alpro kwark. Voeg de knoflook, ui, de helft van de rozemarijn, de helft van de bieslook en de vegan kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de vulling over de bodem en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op. Werk van het midden naar de rand toe om de vorm van een roos te creëren Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper.

Bak de taart in 45-50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven, strooi de rest van de rozemarijn en bieslook erover en laat de quiche 10 min. afkoelen in de vorm.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.