Home » Vegan Recepten » Diner » Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s voor 2 a 4 personen (afhankelijk wat je er nog meer bij eet)

Ingrediënten

  • 1 pakje pulled oats naturel
  • 1 eetlepel olie
  • 3 paprika's
  • 2 sjalotjes in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 200 gram courgette in hele kleine blokjes
  • 200 gram champignons in stukjes
  •  naar smaak rozemarijn, tijm, peper en herbamare (of gewoon zout)
  • 180 gram gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Vegan geraspte kaas naar smaak

 

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Snij 1 paprika in kleine stukjes en de andere 2 doormidden om later te vullen.

 

Doe de olie in de pan en bak hierin de sjalotjes voor ongeveer 3 minuutjes. Voeg hieraan de courgette en de paprika stukjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de champignons en de knoflook toe. Bak alles nog ongeveer 10 minuutjes tot alles mooi gebakken is.

 

Voeg de pulled oats en de kruiden toe en roer alles mooi door elkaar. Bak alles nog een paar minuutjes mee.

 

Voeg de gezeefde tomaten en tomaten puree toe aan het groenten mengsel. Meng alles goed door elkaar.

 

Vul de 4 halve paprika's met het groenten mengsel en leg ze in een ovenschaal.

 

Zet de schaal voor 30 minuten in de oven. Strooi vegan geraspte kaas over de gevulde paprika's en plaats nog 10 minuten in de oven.


Smullen maar!! 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.