Home » Vegan Recepten » Diner » Vegan Slavink

Vegan Slavink

Dit recept van de Lidl "Ovenschotel met spruitjes, rode ui, kaas en slavinken" heb ik geveganized en wat aangepast qua hoeveelheid aardappel en spruitjes. Echt een aanrader!! 

 

Dit recept is voor 2 personen (geen mega grote porties)

Ingrediënten 

Voor de vegan slavinken

  • 200 gr vegan vers gehakt (Naturli gehakt gebruikt)
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el edelgist vlokken
  • 1 el mosterd
  • snuifje peper
  • olie
  • 2 plakken vegan bacon (VeganJunkstar bacon gebruikt)

 

Voor de ovenschotel

  • 450 gr aardappels
  • 400 a 450 gr geschoonde spruitjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • olie
  • 3 plakken vegan kaas (Violife kaas gebruikt)
  • peper en zout

 

Bereiding

Kook de spruitjes half gaar.

Meng het vegan gehakt met het sjalotjes, knoflook, edelgist, mosterd en peper. Gewoon lekker met de hand want dan krijg je het het mooiste verdeeld. Maak 2 gelijke ballen van het gehaktmengsel en rol die vervolgens tot een soort worstje.
Bak ze ongeveer 10 minuten in wat olie mooi aan. regelmatig draaien.

Kook ondertussen de aardappels tot ze zacht zijn.

Als de gehakt staaf goed gebakken is rol ze dan in de vegan bacon en zet ze vast met een cocktail prikker. Bak nog een paar minuten aan.

Bak ondertussen de roden ui paar minuten aan en voeg de spruitjes toe en baken nog 5 minuten mee. Breng op smaak met wat peper en zout.

Stamp de aardappels grof en leg het in een ovenschaal. Verdeel de helft van de spruitjes en rode ui over de aardappels en lag hier de 3 plakken vegan kaas bovenop. Leg boven op de kaas het 2de deel spruitjes en rode ui. Haal de cocktail prikkers uit de vegan slavinken en leg ze boven op de ovenschotel.

Zet de schaal 10 a 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. 

Serveer direct. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.