Vegan gevulde aardappel

Deze gevulde aardappel is echt super lekker en een hele leuke en lekkere manier om met de kaasjes van Charly’s all is fair te koken.

 

Dit recept is goed voor 1 persoon. 

Ingrediënten 

  • 1 grote aardappel (250 a 300 gr)
  • olie
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 100 gr prei heel fijn gesneden
  • 1 tl fijngehakte peterselie
  • 1tl fijngehakte bieslook
  • 40 gr Charly's Cream Garlic
  • 2 el kookroom
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 85 gr vegan shoarma stukjes (of vegan kipstukjes)

 

Voor sausje

Bereiding

Spoel/boen de aardappel schoon. Prik met een vork een zes tal keer in de aardappel. Wrijf de aardappel in met een klein beetje olie en pak deze vervolgens in aluminiumfolie in.

 

Leg de ingepakte aardappel ruim een uur in een voorverwarmde oven van 200 graden tot deze zacht is.

Als de aardappel zacht is open de aluminiumfolie en laat afkoelen.

Bak de fijngesneden sjalot voor een paar minuten in een beetje olie en voeg vervolgens de prei toe. Bak alles tot de prei flink geslonken is. Zet het prei mengsel aan de kant voor later.

Als de aardappel voldoende is afgekoeld om te hanteren snij dan een plakje van ongeveer een halve centimeter van de aardappel. Lepel de aardappel (en het plakje) voorzichtig leeg (laat de schil van de aardappel intact) en doe dit in een kommetje.

 

Pureer de aardappel en voeg de Charly's Cream Garlic, 2 lepels kookroom, prei mengsel, peterselie en bieslook toe. Meng goed! Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en meng nogmaals. Vul nu de aardappel schil weer op met dit mengsel. Druk tussendoor voorzichtig een beetje aan.

Zet de aardappel voor 20 a 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de saus. Meng de Charly's Cream Naturel en de kookroom en breng op smaak met peper en zout. 

Bak de vegan shoarma reepje (5 minuten voor de aardappel klaar is)  lekker krokant.

Haal de aardappel uit de oven en leg deze op een bord en bestrooi deze met de vegan shoarma reepjes en werk af met de saus en een beetje verse peterselie.

Deze aardappel is lekker bij een salade, maar ook heel lekker met witte bonen in tomaten saus.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.