Stoverij met Guinness

Stoverij met Guinness West Indies Porter voor 4 a 6 porties.

Ingrediënten

  • 500 gr champignons (mengeling witte en kastanje) 
  • zonnebloemolie
  • 5 uien fijngesneden
  • 7 teentjes knoflook fijngesneden
  • 4 takjes rozemarijn fijnegehakt
  • 4 takjes tijm fijngehakt
  • 1 eetlepel bastertsuiker
  • 175 gr vegan kipstukjes
  • 200 gr seitan
  • 500 ml Guinness West Indies Porter
  • 3,5 eetlepels bloem
  • 2 a 3 eetlepels mosterd 
  • 40 ml donkere sojasaus
  • peper en zout

Bereiding 

Snij de champignons in stukken, leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met een beetje olie en kruid ze met peper en zout. Zet ze 15 a 20 min in de voorverwarmde over van 180 graden.


Fruit de ui en knoflook ongeveer 10 minuten in een beetje olie. Voeg de rozemarijn, tijm en basterdsuiker toe en bak ze nog 10 min mee.

Scheur de seitan en de kipstukjes in kleine stukken en voeg ze toe aan het ui mengsel. Bak ze nog even mee.

Schenk de Guinness er bij en breng het geheel aan de kook. Laat even koken tot het geheel is ingekookt. Voeg nu de champignons, hun kookvocht, de bloem, mosterd, soja saus, peper en zout toe en laat alles 15 a 20 min op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe. Proef en breng eventueel meer op smaak met peper, zout, mosterd en/of soja saus.

Heerlijk met sla, frietjes en home made vegan mayo!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.