Vegan vogelnestje/Scotch egg

Deze vegan variant van een vogelnestjes (ook wel Scotch egg of gehaktbal kiekeboe genoemd) zijn echt FANTASTISCH! Echt! 
Ze zijn gemaakt met de gehaktballen mix van Greenforce. Dit product is geweldig!

Vegan vogelnestjes zijn heerlijk in tomatensaus met aardappelpuree of frietjes, maar ook bij een aardappel gratin vond ik ze echt heel lekker. Misschien een gekke combinatie maar het is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Dit recept is goed voor 5 vogelnestjes

Ingrediënten 

 

Bereiding

Maak de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking van de gehaktballen mix.*
Zet het gehakt mengsel in de koelkast voor 30 minuten.

Haal het gehakt mengsel uit de koelkast en verdeel deze in 5 porties. Neem 2 halve eitjes en leg ze op elkaar en verdeel hier een portie gehakt omheen en vorm er een mooie bal van. Herhaal dit nog 4 keer. 

Bak de vogelnestjes in een hete pan met olie gedurende 10 a 15 minuten. Regelmatig blijven draaien. 

Serveer warm met bijvoorbeeld een tomatensaus en aardappelpuree. 



* De gehakt ballen zijn echt super lekker echt een aanrader, maar dit recept is natuurlijk ook met een vegan versgehakt te maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.