Home » Vegan Recepten » Lunch » Hartige broodpudding

Hartige broodpudding

De hartige broodpudding warm na een 2de keer afbakken (afbakken in dikke plakken).

 

De hartige broodpudding volgende dag koud (na 1ste keer afbakken).

 

De hartige broodpudding warm onmiddellijk na 1ste keer afbakken.

 

 

Vegan hartige broodpudding (vegan strata) is lekker als ontbijtje, maar ook zeker als lunch met een kleurrijke salade.

 

Deze hartige broodpudding is goed voor 3 a 4 personen.

Ingrediënten

  • 180 gr (oud) brood in kleine blokjes
  • olie
  • 80 gr rode ui in stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr champignons
  • 170 gr vegan shoarma, kip stukjes of spekjes
  • 100 gr verse spinazie, grof gehakt 
  • peper en zout
  • 250 à 300 ml ongezoete soja melk
  • 6 el vegan omelet mix (ik heb die van Terra Vegane gebruikt)
  • 2 el edelgist 
  • 1 el mosterd
  • 1/2 French White van Charly’s All is fair in plakjes

 

Bereiding 

Doe de blokjes brood in een grote kom en zet aan de kant.


Bak de ui ongeveer 5 minuten in een beetje olie en voeg dan de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee tot ze beetje bruin worden. Pers de knoflook bij het champignonmengsel en meng goed. Voeg de shoarma (of andere stukjes) toe en bak een paar minuten mee. Voeg de verse spinazie toe en bak mee tot die goed is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.

 

Doe het groenten mengsel bij het brood en meng alles goed door.

 

Doe de melk (250 ml) en de omelet mix in een kommetje en meng goed, voeg dit vervolgens samen met de mosterd en edelgist toe bij het broodmengsel en meng goed. Als het te droog is voeg je wat extra melk toe. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. 

 

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Doe ruim de helft van het broodmengsel in het cakeblik en druk het een beetje aan. Leg nu de plakjes French White op het broodmengsel en giet vervolgens de andere helft van het broodmengsel er boven op en druk aan.

 

Zet het geheel een uur of 5 in de koelkast zodat het brood goed het vocht kan opnemen. 

 

Haal de broodpudding een halfuur van te voren uit de koelkast en plaats dan in een voorverwarmende oven van 200 graden voor 30 a 40 min.

Je kan deze broodpudding na het bakken warm eten (foto 3), maar ook de volgende dag koud (foto 2) is hij zeker lekker, maar persoonlijk vind ik hem het lekkerste (foto 1) als de broodpudding de volgende dag in plakken voor een 2de keer word afgebakken.

Dit recept is trouwens ook heel leuk om restjes groenten in te verwerken.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.