Vegan hardgekookt ei?! Jaja je leest het goed!
En ze zijn echt lekker en super makkelijk om te maken.

Ook zijn deze vegan hardgekookte eitjes nog eens makkelijk te gebruiken in allerlei andere receptjes. 

 

Dit recept is goed voor 6 halve vegan hardgekookte eitjes. 

Ingrediënten 

Voor het eiwit

  • 120 ml ongezoete soja melk
  • 120 gr ongezoete soja yoghurt
  • 1,5 tl agar agar
  • 1/2 tl uienpoeder 
  • 1/4 tl kala namak

 

Voor het eigeel

  • 40 gr zacht gekookte aardappel, afgekoeld
  • 60 gr witte bonen uit blik (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1/4 tl kala namak
  • 1/8 tl curcuma 
  • 1/4 tl uipoeder
  • 1 tl edelgist

 

Bereiding 

Doe alles behalve de kala namak in een pannetje en meng goed. Breng aan de kook en laat op laag vuur nog 2 a 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kala namak toe en meng goed.

Doe het eiwit in de vormpjes* en laat ruim een halfuur afkoelen in de koelkast.

Doe alle ingrediënten voor het eigeel in een kommetje en prak alles fijn met een vork of puree stamper. Zorg dat alles goed gemengd is.

Haal de eiwitjes uit de koelkast en hol ze voorzichtig uit. Ik gebruik hier een theelepel maatlepel voor.

Vul het eiwit met het eigeel en je vegan hardgekookte eitjes zijn klaar.


Het eigeel is ruim voldoende voor 6 halve eitjes zo kan je je eiwitjes ruim vullen of het restant mengen met het uitgeholde eiwit voor een heerlijke vegan eiersalade.

 

Recepten met vegan hardgekookte eitjes

 


* Zelf heb ik een siliconen bakvorm met 6 halve bollen (doorsnee 5 cm) gebruikt. Maar je kan bijvoorbeeld ook oude eierdopjes gebruiken. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.