Chocolade kersen taart

Deze vegan chocolade kersen taart is echt fantastisch en ook nog eens super makkelijk om te maken.
Dit is de perfecte taart voor een familie/vrienden feestje met non vegans, want ze hebben echt niet door dat ze van een vegan taart zitten te smullen. 

 

Deze taart is voor 6 a 8 personen 

Ingrediënten 

  • 125 gram bloem
  • 6o gram cacaopoeder
  • 2, tl bakpoeder
  • 125 gram riet suiker
  • 240 ml soja melk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 200 ml vegan slagroom om op te kloppen 
  • 4 flinke el kersenjam
  • vegan pure chocolade vlokken

 

Bereiding 

Zeef de bloem en de cacaopoeder samen in een grote kom en meng hier het bakpoeder en de suiker doorheen.

Maak een kuil in het bloem/cacao mengsel en giet hier de soja melk en zonnebloemolie in en meng alles voorzichtig tot je een mooi egaal beslag hebt.

Doe het taart beslag in een ingevetten en de bodem met bakpapier beklede taartvorm van 18 centimeter. 

zet deze  30 a 35 minuten in een voorverwarmende oven van 180 graden.

 

Maak de taart vorm voorzichtig los en laat de taart goed afkoelen.

Als de taart bijna volledig is afgekoeld kan je de slagroom gaan opkloppen tot een goede stevige slagroom. 

Snij de taart horizontaal door en bedek een kant met een dikke laag slagroom en de andere kant met de  kersenjam. Leg beide kanten weer op elkaar en bestrijk vervolgens heel de taart met de rest van de slagroom. Zet een halfuur tot een uur in de koelkast. 

Bestrooi vervolgens naar smaak met de pure chocolade vlokken. Het lekkerste is als hij nog een paar uur in de koelkast staat voor hij geserveerd word, maar onmiddellijk gaan smullen kan natuurlijk ook.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.