Vegan twix koekjes

Een twix is helaas niet vegan, maar wat niet vegan is kunnen we natuurlijk vaak wel zelf vegan maken... Net zo als ik gedaan heb met deze heerlijke vegan twix koekjes!

Met dit recept heb je 15 koekjes ( naja koeken) 

Ingrediënten 

  • 30 vegan thee biscuitjes 
  • 1 blik (320gr) gecondenseerde kokosmelk
  • 50 gr Plantaardige boter (Flora Plant ongezouten)
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • 110 gr pure chocolade
  • 50 ml sojamelk

Bereiding

Leg 15 thee biscuitjes in 5 rijen van 3 op een stuk bakpapier op een bakplaatje of plankje. En zet nog even opzij. 

 

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg dan de  gecondenseerde kokosmelk en basterd suiker toe en roer goed. Als alles goed is gemengd en de suiker volledig is opgelost kan je het vuur hoger zetten (blijf goed roeren!)  en de caramel aan de kook brengen zodat hij dikker kan worden.
Kook de caramel ongeveer 10 minuten tot hij een dikte heeft waarvan je denkt dat die nog net iets te vloeibaar is,  tijdens het afkoelen word de caramal namelijk nog een stuk steviger.

 

Neem nu de biscuitjes er bij die je al had klaarstaan en verdeel ongeveer de helft van de caramel erover heen. Soms moet je de biscuitjes misschien een beetje terug naar elkaar toeschuiven. 

 

Leg nu de 2de heft van de biscuitjes bovenop de caramel (gelijk met de onderste biscuitjes)  en verdeel dan boven op die laag biscuitjes de 2de helft van de caramel. Zet het geheel een dik uur in de koelkast.

 

Doe de chocolade en de melk in een pannetje en laat smelten op een laag vuur. Blijf roeren.

 

Haal de caramel koek uit de koelkast en giet er de chocolade overheen. Zorg dat het beetje goed verdeeld word.

Zet het geheel weer in de koelkast voor 1 a 2 uur of tot je vind dat de chocolade stevig genoeg is. Snij in stukken. Je kan de grote van de thee biscuitjes aanhouden.

 

In plaats van alle biscuitjes naast elkaar te leggen en te beleggen kan je ze natuurlijk ook een voor een beleggen.


Smullen maar!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.