Vegan tandoori

Gepubliceerd op 5 juli 2020 om 20:56

Dit recept is voor 2 personen.

 

Ingrediënten

  • 200 gram boontje in stukken
  • olie
  • 2 a 3 sjalotjes in kleine stukjes
  • 2 zoeten paprika’s in reepjes
  • 3 teentjes knoflook fijn gesnipperd
  • 1 pakjes Bumi indiaans gekruid
  • 1,5  a 2 tl tandoori kruiden
  • peper en zout
  • 300 gram tomaten stukjes (blik)
  • 150 ml soja kook room
  • 140 gram spelt of rijst
  • Verse peterselie optioneel)

 

Bereiding

Kook de boontjes half gaar.

 

Bak de sjalotjes in de olie, ongeveer 5 minuten. Voeg  de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de boontjes en knoflook toe en bak 5 minuten.

 

Voeg de Bumi toe en bak even mee. Meng de tandoori kruiden door het bumi groenten mengsel en bak het geheel nog 2 minuutjes.

 

Voeg de tomaten stukjes en room toe en meng alles goed. Doe een deksel op de pan en laat het geheel nog 10 minuten sudderen op laag vuur. Wel af en toe omroeren.

 

Kook de spelt of rijs volgens verpakking.

Breng de tandoori op smaak met peper en zout en eventueel nog een beetje tandoori kruiden.  Strooi eventueel nog een beetje verse peterselie over de tandoori.

 

Serveer met de spelt (zo als op de foto) of rijst. Ook heel lekker als je nog een lepel vegan crème fraiche op de tandoori doet.

 

Smullen!! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.