Home » Vegan Recepten » Voorgerechtjes » Pasteitjes met kipragout en bieslook

Pasteitjes met kipragout en bieslook

Deze vegan pasteitjes zijn super lekker, echt een aanrader voor een heerlijk voorgerecht met de feestdagen. 
Dit is een recept uit de Kerst Allerhande waar ik een vegan variant van heb gemaakt. Super easy en iedereen happy! 

Want ja, alles is te veganizen!
In samenwerking met De Vegetariërsbond laten we dat dan ook mooi zien met onze VEGAN ALLERHANDIG, een e-book met 20 plantaardige feestrecepten. 

Het veganizen van 2 recepten uit de Kerst Allerhande heb ik gedaan als vrijwilliger voor Animal Save Nederland.

 

Dit recept is goed voor 6 pasteitjes.

Ingrediënten 

  • 1 pakje Vegetarische Slager Kipstuckjes in kleine stukjes geplukt/gesneden
  • 375 ml champignon bouillon
  • 250 g kastanjechampignon
  • 50 g ongezouten vegan roomboter
  • 25 g tarwebloem
  • 125 ml vegan kookroom
  • 6 vegan pasteitjes
  • 5 g verse bieslook

 

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons een paar minuten op hoog vuur. Voeg de kipstuckjes toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Laat de roux op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.

Voeg de bouillon en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kipstuckjes en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.

Bak ondertussen de ragoutbakjes in 8 min. af in de oven. Schep de ragout in de bakjes en knip de bieslook erboven.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.