

Dit boek is echt een aanrader voor alle zoetekauwen!
En dit alles zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten.
En de smaak word er niet minder om, want het zijn stuk voor stuk recepten om je vinger bij af te likken. Ideaal om bij elk feestje op tafel te zette.
Deze chocoladebrokken ga ik iig vaker maken. Te lekker!!
Dit recept is voor 10 - 12 stuks
Ingrediënten
VOOR DE VULLING
- 50 g amandelen, grof gehakt
- 45 g walnoten, grof gehakt
- 35 g pompoenpitten, grof gehakt
- 30 g gemalen lijnzaad
- 13 g chiazaad
- 175 g quinoa
- 105 g ahornsiroop
- 1 el kokosolie, gesmolten
- snuf zout
VOOR DE CHOCOLADE
- 200 g pure chocolade
- 1 el kokosolie
- 2 el pistachenoten, grof gehakt
- 1 el cacaonibs
- 1 el gedroogde rozenblaadjes
- snuf gemalen zout
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 175 ºC hetelucht of 195 ºC elektrisch.
Meng de ingrediënten voor de vulling in een grote kom en verspreid over een met bakpapier bedekte bakvorm.
Zet de bakvorm 22 minuten in de oven tot het mengsel goudbruin wordt.
Smelt de chocolade en de kokosolie in een pan. Giet de gelijkmatig over de vulling. Wacht 5 minuten en decoreer met de pistachenoten, cacaonibs, rozenblaadjes en het zeezout.
Zet de bakvorm 30 minuten in de vriezer om de chocolade hard te laten worden en breek in stukken.
Kim Sue Palm
Uitgever: Becht
ISBN: 9789023017110
Prijs: € 24,99

Reactie plaatsen
Reacties