Dit vegan bananenbrood met vers fruit is echt een heerlijke start van de dag, maar kan natuurlijk ook heel makkelijk als een voedzaam tussendoortje gegeten worden.

 

Ingrediënten 

  • 3 hele rijpe bananen
  • 15 ml zonnebloemolie
  • 50 ml ongezoete soja melk
  • 100 gr boekweit meel
  • 75 gr tarwe bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • snuf zout
  • 50 gr noten
  • 30 gr rozijnen
  • 20 gr chocolade vlokken (optioneel) 
  • Fruit naar keuze (optioneel)
  • Ahornsiroop (optioneel)

 

Bereiding

Prak de banen fijn en meng de olie en de soja melk er door. Voeg de andere ingrediënten toe en meng goed.

Doe het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik en bak het brood in een voorverwarmde oven van 175 °C voor 45 minuten.

Laat afkoelen. Werk de plakken brood eventueel af met vers fruit en/of een lepeltje ahornsiroop er overheen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.