Cakejes met vijgenconfituur

Simpele, maar heerlijke vegan cakejes met een vijgen walnoten confituur.

Dit recept is voor 10 kleine cakejes.

Ingrediënten

  • 100 gr zelfrijzende bakmeel
  • 70 gr suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • klein snufje zout
  • 100 ml sojamelk
  • 4 el zonnebloemolie
  • vijgenconfituur

 

Bereiding

Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Maak een kuiltje en giet hier de sojamelk en zonnebloemolie in. Meng alles goed.

Vul de cake vormpjes voor de helft met beslag en werk af met een half theelepeltje confituur per cakeje (de confituur zakt tijdens het bakken)

Plaats de cakejes in een voorverwarmde oven van 175 °C voor 15 a 18 minuten. Prik met een sateprikker in een cakje als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakjes klaar.

Laat afkoelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.