Green macaroni

Gepubliceerd op 14 juli 2020 om 11:15

Het vegan friendly (niet 100 % vegan omdat er paar keer honing word gebruikt, maar dat kan natuurlijk makkelijk vervangen worden) kookboek EVERYDAY VEGAN van Ellen Charlotte Marie ziet er echt super mooi uit met prachtige en smaakvolle foto’s. Het boek staat vol met heerlijke recepten voor het hele gezin
en door de handige symbolen bij de recepten kan je makkelijk zien welke gerechten glutenvrij, kid proof en natuurlijk gezoet zijn.
Ellen besteed in dit boek ook een hoofdstuk aan suikers en daagt je uit om mee te doen aan de sugar free challenge. 

De GREEN MACARONI is echt super lekker! Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

 

  • 400 g macaroni

 

Voor de saus

  • 300 g zijden tofoe (1 pakje)
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1⁄2 theelepel kurkuma
  • 1 à 2 theelepels kruidenzout (herbamare)
  • 1⁄2 theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml havermelk (ongezoet)

 

  • 1 broccoli, in roosjes (gestoomd of gekookt)
  • 10-tal kerstomaatjes, gehalveerd
  • een handvol boerenkool, fijngesneden
    (gestoomd of gekookt)

 

Erop

  • broodkruimels (gv)
  • fijngesneden basilicum

Bereiding 


Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

 

Verwarm de oven op 175 °C. ✔️Mix alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of blender tot je een gladde saus hebt.

 

Meng de saus onder de pasta en voeg de broccoli, tomaatjes en boerenkool toe. Doe de macaroni in een ovenschaal en bak
25 minuten in de oven. Strooi er enkele eetlepels broodkruimels over en zet nog enkele minuten onder de grill.

 

Serveer met een extra scheut olijfolie en veel vers basilicum.

 

EVERYDAY VEGAN

Ellen Charlotte Marie

Uitgever: Lannoo

Prijs: € 25,99

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.