

Deze heerlijke rode curry burger komt uit het kookboek PUUR NATUURLIJK LEVEN van Mirjam Henzen. Een leuk boek vol heerlijke gevarieerde plantaardige recepten. Dit boek maakt gezond en lekker eten een stuk makkelijker.
De curry burger heb ik klaar gemaakt tussen een broodje met sla, tomaat, rode ui, vegan kaas en vegan mayo. Echt een aanrader, maar je kan de burger natuurlijk ook gewoon eten met aardappels en groenten.
Dit recept is voor 4 burgers
Ingrediënten
- 255 g voorgekookte rode kidney bonen
- 45 g walnoten
- 30 g havermout
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl rode curry pasta
- 1 teen knoflook, geperst
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl himalayazout
- 1 tl kokosolie, om in te bakken
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend tot een egaal geheel.
Verdeel de bonendeeg in vier gelijke stukken en maak er burgers van.
Verhit de kokosolie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers 5 minuten op middelmatige temperatuur, draai om na 3 minuten.
Variatietip
Je kan natuurlijk ook rode curry balletjes maken in plaats van burgers en bijvoorbeeld toevoegen aa een lekkere bowl, salade of wrap.
Mirjam Henzen
Uitgever: Uitgeverij Eden
ISBN: 9789083092201
Prijs: € 24,95

Reactie plaatsen
Reacties