Bosbessenbrood

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 17:53

Dit recept, ANNA'S BOSBESSENBROOD, komt uit het vegan kookboek BOSH VEGAN van Henry Firth en Ian Theasby.

Dit boek staat vol met heerlijke gezonde plantaardige recepten. Echt weer een aanrader! Ik ben dan ook echt een grote fan van BOSH.

Dit recept is voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 120 g ongezoete plantaardige yoghurt
  • 1 theel. vanille-extrac
  • 195 g volkorenmeel
  • 1 theel. baking soda
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • snufje zout
  • 100 g verse bosbessen, plus extra voor erbij
  • ahornsiroop, voor erbij

     

    Bereiding 

    Verwarm de oven voor op 180 ºC

    Vet een broodbakblik (inhoud 900 g) in met bakspray en bekleed hem met bakpapier.

     

    Pel de bananen en prak ze. Meng de yoghurt en het vanille-extract erdoor. Doe het meel, de bakking soda, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een aparte kom en meng.

     

    Zeef de droge mix boven de natte en schep ze door elkaar. Schep de bosbessen erdoor. Schenk het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad.

     

    Zet het bakblik in de oven. Bak het brood 50 minuten, of tot een prikker die je in het midden van het brood steekt en schoon uit komt. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Haal het uit de vorm en snijd het in plakken. Rooster de plakken voor het serveren. Druppel en evetueel wat ahornsiroop over eb garneer met wat bosbessen.

    Lekker bij een kop thee.

     

    HEALTHY VEGAN

    Henry Firth en Ian Theasby

    Uitgever: Fontaine uitgevers

    ISBN: 9789464040081

    Prijs: € 27,00

     

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.