Kikkererwten Alfredo

Gepubliceerd op 26 mei 2021 om 16:39

Het recept van deze heerlijke kikkererwten alfredo komt uit het vegan kookboek VANAVOND VEGAN van Angela Liddon.

Dit vegan boek staat echt vol heerlijke recepten voor het hele gezin. Bij de recepten die minder geschikt zijn voor kinderen staat er een kindvriendelijke optie bij. Super handig dus! Ook staan er ruim 75 glutenvrije recepten in. Echt voor ieder wat wils dus. 



Het recept van de kikkererwten alfredo is voor 4 personen.

Ingrediënten 

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 280 g gesnipperde ui (1 grote)
  • 6 flinke tenen knoflook (36g) fijngehakt
  • 450 g kastanjechampignons in dunne plakjes
  • 1/2 - 3/4 tl fijn zeezout, naar smaak
  • 250 ml plus 2 el zoutarme groente bouillion
  • 4 1/2 el smeuïge rauwe cashewpasta
  • 6 el (30g) edelgist
  • 1 blijk kikkererwten van 400 g uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 - 1 tl chilivlokken, naar smaak
  • 3 -4 tl wittewijnazijn, naar smaak
  • versgemalen zwarte peper
  • cayennepeper (naar keuze)

 

Om er bij te serveren (naar keuze)

  • Gebakken bloemkool rijst met knoflook
  • gekookte rijst
  • knapperig vers brood
  • fijngehakte verse peterselie, ter garnering

 

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 - 6 minuten tot de ui zacht is.

 

Voeg de champignons en een snufje zout toe. Roer alles door en zet het vuur hoger. Bak het geheel onafgedekt 8 - 10 minuten tot het meeste kookvocht is verdampt (je mag 1 - 2 eetlepels overhouden). Blijf goed roeren. Voeg als het champignonmengsel dreigt aan te branden, een beetje bouillon toe. Schraap eventueel aanbaksels van de bodem van de pan.

 

Neem een kleine beslagkom en roer de cashewpasta door de bouillon tot een fluwelige saus hebt. (als de pasta te dit is om te roeren, kun je ook een blender gebruiken)

 

Doe de saus samen met de edelgist, kikkererwten en chilivlokken in de pan. Zet het vuur laag en laat het geheel onafgedekt 5 - 8 minuten en onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.

 

Proef en voeg zo nodig azijn, zwarte peper en zout toe. Als je van heet houdt, kun je er ook nog wat cayennepeper over strooien. Serveer het gerecht met een bijgerecht naar keuze en garneer het met peterselie.

 

 

VANAVOND VEGAN

Angela Liddon

Uitgever: Spectrum

ISBN: 9789000376292
Prijs: € 25,99

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.