Madeleines

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 om 20:24

Dit heerlijke recept voor vegan madeleines komt uit het vegan bakboek VAN DE VEGAN BAKKER van Rodolphe Landemaine. 

Als je van bakken houd en je hebt al wat ervaring dan is dit boek zeker een aanrader. Echt een mooi bakboek met heerlijke recepten van allerlei soorten brood, croissantjes en heerlijke gebakjes.

 

Voor ongeveer 24 madeleines

Ingrediënten 

  • 180 g sojamelk
  • 145 g fijne kristal suiker
  • 200g tarwebloem
  • 45 g aardappelzetmeel
  • 14 g bakpoeder
  • 20 g amandelmeel
  • 2 g zout
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • 55 g druivenpitolie
  • 5 g vanille-extract
  • 20 g geraspte schil van een onbespoten citroen*

 

Bereiding

Meng de sojamelk en fijne kristalsuiker tot de suiker volledig is opgelost.

 

Zeef in een kom de tarwebloem, het aardappelzetmeel, bakpoeder, amandelmeel en zout.

 

Meng de kokosolie, druivenpitolie, gezoete sojamelk en het vanille-extract en voeg hier de gezeefde droge ingrediënten en de citroenschil aan toe. Meng goed.

 

Verhit de oven tot 230 °C (heteluchtoven). Vet de madeleine vorm in en schep het beslag in een spuitzak. Vul de madeleine vormpjes tot twee derde met beslag. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. De madeleines zijn gaar als ze mooi goudbruin zijn.

 

* Ik had op een half recept gewerkt en rasp van 1 citroen er in gedaan, maar ik kwam niet aan 10 gr schil die er in zou moeten ( of mijn weegschaal had kuren ;) ) .
Maar het smaakte prima zo. 10 gr leek me ook wel veel.

 

VAN DE VEGAN BAKKER

Rodolphe Landemaine

Uitgever: Good Cook

ISBN: 9789461432544
Prijs: € 20,95

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.