Luie lasagne

Gepubliceerd op 18 november 2021 om 16:55

Heerlijk vegan koken en maar 1 pan, schaal of bakplaat vies maken kan heel makkelijk en lekker met het leuke kookboek VEGAN IN EEN PAN van Roxy Pope & Ben Pook (van het platform SO VEGAN )

Dit boek staat weer vol met vegan lekkers. Voor zowel lunch, avond eten  of de zoete trek en dat alles in maar 1 pan, schaal of bakplaat. Dus houd  je van koken en niet van afwassen dan is dit boek zeker een aanrader ;)

De luie lasagne is in ieder geval een dikke vette aanrader en zal hier zeker vaker gemaakt worden.

Deze lasagne is voor 4 - 5 personen

Ingrediënten 

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • olijfolie
  • 400 g kleine champignons
  • 4 tenen knoflook
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 300 ml rode wijn
  • 2x 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 el bruine rijstmiso
  • 4 tl gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 200 g lasagnevellen
  • 100 g vegan kaas
  • 80 g walnoten

 

Bereiding

Pel de ui. Snijd hem samen met de bleekselderij en wortels fijn. Sprenkel 3 eetlepels olijfolie in een ondiepe braadpan op matig tot hoog vuur en bak hierin de groenten 10 minuten. Snijd intussen de champignons fijn. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Bak de champignons en knoflook 10 minuten mee.

 

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd ze fijn en voeg ze samen met de wijn toe aan de pan. Laat de wijn een paar minuten inkoken. Voeg de tomatenblokjes, miso, 2 theelepels oregano en flink wat zout en peper toe. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.

 

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Breek de lasagnevellen in stukken, voeg ze toe aan de pan en schep ze door de saus, zodat ze goed verdeeld zijn over de hele pan. Trek een paar hoekjes omhoog en laat ze een beetje uitsteken boven de saus. Rasp de kaas erover. hak de walnoten fijn en meng ze in een kleine kom met de overgebleven 2 theelepels oregano, 2 theelepels olijfolie en wat zout en peper. Strooi het walnotenmengsel over de kaas. Zet de lasagne 25-30 minuten in de oven en gratineer de bovenkant goudbruin.

 

 

VEGAN IN EEN PAN

Roxy Pope & Ben Pook

Uitgever: Spectrum 

ISBN: 9789000380138

Prijs: € 20,99

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.