

Deze vegan snickers staan in het leuke kookboek VEGANBIJBEL van The Green Happiness een boek vol lekker en makkelijke vegan recepten. Een leuk compact boek vol lekkere recepten.
Dit recept is goed voor 10 snickers.
Ingrediënten
- 50 gr havermeel
- 240 gr kikkererwten, gekookt
- 120 gr Medjoul dadels, ontpit
- 1 el ahornsiroop
- 1 tl amandelpasta
- 1/2 tl vanillepoeder
- snuf zout
- 25 geroosterde amandelen, fijngehakt
- 100 gr pure chocolade
Bereiding
Doe de havermeel samen met de kikkererwten, 60 gr dadels, de ahornsiroop, amandelpasta, het vanillepoeder en het zout in de keukenmachine. Maal totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een samenhangend deeg hebt.
Doe het deeg in het bakblik en vorm een plak** van ongeveer 20 X 20 centimeter en 1 centimeter dik.
Mix de rest van de dadels met 2 eetlepels water in de keukenmachine tot een gladde pasta.
Meng de fijngehakte amandelen door de dadelpasta en bestrijk dit over de koekjesbodem. Zet vervolgens minimaal 1 uur in de vriezer.
Verwarm de chocolade au bain-marie. Haal de koek uit de vriezer en verdeel de chocoladesaus over de koek. zet terug in de koelkast (of vriezer) voor ongeveer 20 minuten totdat de chocolade hard geworden is.
Snijd de koek in 5 repen en halveer deze.
** Zelf houd ik van een dikke laag karamel en chocolade volledig er omheen, dus ik heb 2 kleinere plakken gemaakt en een bedekt met alle dadelpasta en een bedenkt met amandelpasta (flinke eetlepel). En als ze uit de vriezer komen eerst in stukken gesneden voor ik ze door de chocolade heb gehaald.
The Green Happiness
Uitgever: Carrera Culinair
ISBN: 9789048859870
Prijs: € 33,99

Reactie plaatsen
Reacties