Pompoen linzen curry

Dit recept heb ik gemaakt met de Tilda Brown basmati rijst, een mooie en lekkere basis voor deze heerlijke pompoen linzen curry.


Dit recept is voor 2 a 3 personen 

Ingrediënten

  • 100 a 150 gr Tilda Brown Basmati rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui in stukken
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 500 gr fles pompoen in blokjes
  • 2 el garam masala kruidenmix
  • 1 blik tomaten blokjes (400 gr)
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml) 
  • 1 blik linzen (400 gr)
  • peper en zout naar smaak
  • koriander of peterselie

Bereiding

Kook de basmati rijst volgens verpakking terwijl je de curry maakt.

 

Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui paar minuten en voeg daarna de knoflook toe. Bak een minuutje mee.

 

Voeg de pompoen toe en meng alles goed. Laat het geheel nog 3 a 5 minuten bakken. Voeg vervolgens de garam masala, peper en zout toe. Zorg dat de kruiden goed gemengd worden en bak even kort mee.

 

Voeg de tomaten blokjes en de kokosmelk toe. Meng alles goed en kook 10 minuten op middelhoog voor met een deksel op de pan. Roer regelmatig door. Haal de deksel van de pan en laat nog 5 minuten pruttelen tot dat de pompoen zacht is en de saus wat indikt is. Word het toch te dik, voeg dan wat water toe.

 

Voeg de uitgelekte en afgespoelde linzen toe en warm kort mee. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Schep de rijst met de curry op een bord en strooi naar smaak de peterselie of koriander er overheen. Voeg eventueel een lepel vegan crème fraîche of soja yoghurt toe. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.