Home » Vegan Recepten » Diner » Vegan kaas gehaktbal

Vegan kaas gehaktbal

Vegan gehakt ballen in tomaten saus is super lekker, maar vegan kaas gehaktballen in tomaten saus is nog veel lekkerder. Echt een aanrader!

 

Dit recept is voor 2 personen (4 gehaktballen)

Ingrediënten

  • 1 pakje PLNT gehakt
  • 4 blokjes vegan kaas
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 1 el edelgist
  • 1 el mosterd
  • snufje grove peper
  • Boter of olie om in te bakken

 

Bereiding

Doe het plantaardig gehakt in een kom en meng hier de sjalot, edelgist, mosterd en peper goed doorheen.

Maak 4 gelijke ballen van het gehaktmengsel en druk er per bal een blokje kaas in. Maak de bal weer mooi rond.

Bak de ballen in olie of boter (of een mengsel van beide) een paar minuten op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn (regelmatig draaien). Zet vervolgens op laag voor met een deksel op de pan voor 10 a 13 min. Draai regelmatig. In de laatste minuut kan je nog een klein beetje water in de pan doen, dan heb je een lekkere jus van de aanbaksels van de ballen.

 

 

Heerlijk bij aardappel puree met tomatensaus, maar je kan ook kleine kaas gehakt balletjes van maken voor bij de borrel. Succes gegarandeerd. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.